Amsterdam kenmerkt zich door de vele festivallocaties als de festivalstad. De diverse festivals hebben het heel jaar door plaats. Internationale hip hop artiesten zijn daarom vaak ook deel van deze festivals. Ben je op zoek naar de festivallocaties voor hip hop liefhebbers in Amsterdam? Bezoek dan de festivalkalender van Nederland, welke online te vinden is. De grootste festivals in nederland staan op deze pagina. Ook dit jaar vind je op de festivalagenda alle festivals uit de hip hop, (deep)house, electro, hardstyle, pop/rock en techno wereld. Je kunt zelf bepalen en kiezen naar welk festival je graag wilt. De programma activiteiten staan geselecteerd op basis van de data, genres en/of plaatsen van festivals. Je hebt zo dan ook meteen een goed overzicht van welke feesten en festivals binnenkort bij jou in de buurt plaatsvinden.

Hip hop Festivals met diverse thema’s

De jaarlijks terugkerende hip hop festivals zijn altijd voorzien van een nieuw thema. Een voorbeeld is die van Awakening, die dit jaar de Awakening Eastern organiseert in het paasweekend. En de wintereditie van Mystic Garden Weekender, waarbij je op zaterdag 21 januari & zondag 22 januari kunt genieten van dit winterse festival. Op zaterdag 3 & zondag 4 juni is het weer tijd voor Amsterdam Open Air, welke wordt gekenmerkt als het weekend vol met vriendschappen, plezier, muziek en creativiteit.  De nieuwe editie van Valtifest is dit jaar gepland op zaterdag 26 augustus. Uit de vele festivals worden Appelsap, Woo Hah, Tik Tak, OH MY! Music Festival en Encore Festival gecategoriseerd als te zijn de top 5 hip hop festivals van Nederland.

Appelsap langst in hip hop festival

Het langstlopende hip hop festival van Nederland is Appelsap. Appelsap Fresh Music Festival is een hip hop, R&B en elektronisch muziekfestival. Dit hip hop festival ging 23 jaar terug van start als een parkfeestje. Het is een festival dat nu is uitgegroeid tot internationaal smaakmaker festival voor hip hop liefhebbers. Voor het jaar 2023 is de kaartverkoop al in volle gang. Enkele geplande activiteiten zijn: de “Queen must Go on” op 30 april 2023, Lizzo op 23 februari Lewis Capaldi op 25 februari Metallica Donderdag op 27 april 2023.

Glo Entertainment Live

Kazerne Reigersbos

Remmerdenplein 100

1106 AK Amsterdam

https://www.glo-entertainment-live.com/