Op zoek gaan naar een geschikte rijschool die bij je past. Als je op internet gaat zoeken dan zie je door de bomen het bos niet meer. Daarmee is het belangrijk dat je bij het zoeken naar een rijschool kijkt naar de recensies die achtergelaten zijn door oud leerlingen en zou je bij het CBR kunnen vragen welke rijscholen zij aan zouden raden binnen jouw regio. Een goede rijschool is al de helft van je rijbewijs in de pocket. Op deze pagina kan je alles lezen over waar een goed rijschool aan moet voldoen.

Het kiezen van een Driving school Amsterdam

Wanneer je op zoek gaat naar een driving school Amsterdam is het handig als je weet waar je dan op moet letten. Dit heeft natuurlijk ook te maken met een aantal persoonlijke wensen en voorkeuren. Wil je voor de goedkoopste gaan? Of wil je les in een stoere auto? Of heb je een proefles gehad en had je een goede klik met de instructeur en geeft dat de doorslag voor de keuze van je rijschool?

Dit zijn allemaal redenen op zich waarom je voor een bepaalde rijschol zou kunnen kiezen. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze bij de keuze van je rijschool hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet.

Vergelijk de rijscholen met elkaar

Wanneer je verschillende rijscholen met elkaar gaat vergelijk kom je er al snel achter dat er rijscholen zijn die je meer aanspreken dan de andere. Degene die je dan meer aanspreken blijven dan over. Bij het vergelijken zou het slagingspercentage gebruikt kunnen worden as belangrijke pijler.

Het slagingspercentage geeft weer welk percentage leerlingen bij hun eerste rijexamen geslaagd zijn. Hoe hoger dit percentage is, hoe beter de rijlessen dan zullen zijn. Een van de betere rijscholen hierin met een slagingspercentage van 64% op het eerste examen is rijschoolgraduate.nl. Dit is best een hoog percentage als je bedenkt dat het gemiddelde slagingspercentage bij een eerste rijexamen in Amsterdam zo rond de 40% ligt.

Wat is een goede rijschool?

Een goede rijschool onderscheidt zich op verschillende punten. Hierbij kan je denken aan:

·        Hier wordt gewerkt met behulp van een leskaart zodat je je voortgang goed kan volgen+

·        Heeft een goed slagingspercentage, wat een goed percentage is, is sterk afhankelijk van de resultaten binnen jouw regio. Dit is allemaal via het CBR op te vragen.

·        Hierbij gelden duidelijke vooraf gemaakte afspraken over het eventueel uit kunnen vallen van een auto, rijinstructeur of rijles.

·        Geeft aan dat het een aanrader is om een tussentijds examen te doen via het CBR

·        Meld je pas aan voor het centraal Rij examen als je er echt klaar voor bent

·        Hierbij rijdt je rijinstructeur met je mee met het proefexamen, zodat jullie samen verder kunnen werken aan de punten die nog aandacht nodig hebben.

Zo zie je maar dat een rijschool vinden niet zomaar even gedaan is. Maar als je je voorwerk goed gedaan hebt zal je tijdens je rijlessen daar de vruchten van plukken.