Ben je er echt aan toe om een dagje uit te gaan en een stad te gaan bezoeken? Je moet Den Bosch echt een keer gezien hebben want het is de ideale stad om naar toe te gaan. Deze middeleeuwse stad heeft veel te bieden en is een hartstikke leuke bestemming voor een dagje weg of om er zelfs een heel weekend te vertoeven. Voor diverse uitjes den bosch bezoeken is geen verkeerd plan!

De leuke stad kun je verkennen per voet. Het centrum is niet heel groot en alles licht lekker dicht bij elkaar. De Bossche straatjes zijn leuk en smal en er zijn ontzettend veel winkels waar je naar hartenlust kunt shoppen. Er zijn echt bijzondere boetiekjes waar je leuke kleding kunt kopen. En als je na een dagje trek krijgt in een lekkere maaltijd dan zijn er diverse restaurants waar je culinair kunt genieten van de heerlijkste maaltijden. Ook is Den Bosch rijk aan cafés en leuke ouderwetse kroegjes. Brabantse nachten zijn lang, ook in Den Bosch!

De Sint Jan

In Den Bosch vind je de Sint Jan. Deze prachtige kathedraal kun je dagelijks bezichtigen tot 17.00. Deze kerk is het bekendste bouwwerk uit de stad. Er zijn in ons land geen andere katholieke kerken te vinden die zo groot zijn als deze. De kerk is nog steeds in gebruik. De kathedraal is gebouwd in gotische stijl en hij is zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant een plaatje om te zien. De prachtige plafonds en de glas in loodramen zijn een lust voor het oog.

Zorg dat je uitjes den bosch leuker maken

De gezellige straatjes, het Museumkwartier en niet te vergeten de heerlijke Bossche Bollen, maken jouw weekend tot een hoogtepunt. Hou je van de natuur dan is er niet ver van Den Bosch een natuurgebied die de naam De IJzeren Man draagt. De meeste mensen komen hier omdat er een groot meer en een flink strand is. In de zomer kun je hier heerlijk een dagje doorbrengen en een frisse duik nemen in het grote meer. Er is ruimte om je fiets te stallen en kom je met de auto naar dit gebied dan is er ook een grote parkeerplaats. In de winter kun je op de plas heerlijk schaatsen, mits het gevroren heeft natuurlijk.

Wandelaars kunnen hun hart ophalen

Rond Den Bosch heb je prachtige wandelgebieden. Rond het meer van De IJzeren Man is een looppad van zo’n vijf kilometer. Ook de Loonse en Drunense Duinen is een heel mooie plek om te gaan wandelen en te genieten van de natuur. De natuur is heel divers en bijzonder. Een groot gedeelte bestaat uit duinen die gecreëerd zijn door stuifzand. Je kunt hier heerlijk wandelen. Er zijn diverse restaurants in dit gebied waar je na een lekkere wandeling iets kunt eten en drinken. Ook het pannenkoekenhuis ontbreekt niet. Zij schenken er heerlijke warme chocolademelk. Kortom uitjes den bosch zijn er voldoende. Je krijgt geen tijd om je te vervelen.